Spanyol nyelv alapok

2018-03-08

Mit tanulj meg elsőként a spanyol nyelvből? Mutatjuk a legfontosabb témaköröket, aminek elsajátítása feltétlenül fontos a spanyol nyelvtanulás elkezdéséhez.

Egy kezdő spanyolosnak nehéz lehet eldönteni, mik azok a témák, amikkel lefektetheti nyelvtanulása alapjait, hogyan szelektáljon, ha autodidakta módon alapozza meg tudását. Szerintünk ezekkel kezdd:

 

Spanyol nyelvtanulás1. - a spanyol ABC

Alapvető, hogy az általunk elsajátítani kívánt nyelvnek ismerjük az ABC-jét. Egyrészt, ezzel már közelebb kerültünk, hogy egyáltalán felismerjük az adott nyelvet (pl. az ñ betű, ami más nyelvben nincs), másrészt, a szótárazás tudománya is igényli az ABC ismeretét.

 

2. - számok 0-100

A spanyol számok kellenek az életkor kifejezéséhez, az órához, de még a lakcímhez is. Első körben 100-ig javasolt a megtanulásuk, az első 100 spanyol számmal aztán már jól el tudsz boldogulni a különféle helyzetekben.

 

3. -AR végű igék

A spanyolban háromféle igecsoport létezik. Az első, legalapvetőbb csoport az -AR végű igék csoportja. Őket érdemes megtanulni ragozni már az elején. Egyrészt, szokod a spanyol ragozást és mire a másik két csoporthoz érsz, már érteni fogod a logikáját. Ebből a rövid videóból megtanulhatod a ragozásukat, és ha kedvet kaptál: https://www.youtube.com/watch?v=f0j4QoT6G2A

  

4. - ser, estar, hay, tener

A létigék nagyon fontos alapkövei a spanyol nyelvnek. A három létigét (ser, estar, hay) más-más helyzetekben használjuk és akár jelentést is változtathat a kifejezés attól függően, hogy melyikkel áll kapcsolatban. A 'tener' ige csapódik negyedikként a trióhoz, mert birtoklást fejez ki, ami egy csomó témához kell.

 

5. - kérdőszavak és ehhez kapcsolódóan kérdések alkotása

Nyelvet nem azért tanulunk, hogy tudjuk, hanem hogy képesek legyünk megérteni másokat és megértetni magunkat. Éppen ezért a kérdőszavaknak is fontos helye van. Ha ismered a kérdőszavakat, fel tudsz tenni kérdéseket és megérted azokat, amiket neked címeznek, a fentebbi négy pont segítségével pedig nagy eséllyel tudsz is válaszolni.

Válassz spanyol nyelvtanárt magadnak!

Spanyol nyelvóra

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Kovacs Anita
3 000 Ft

Spanyol és német nyelv tanítását,korrepetàlàst, közép/ emelt szintű érettségire, valamint nyelvvizsgàra  való felkészítést vàllalok.

Spanyol nyelvóra

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Eperjesi Katalin
3 500 Ft

Spanyol nyelvoktatás

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Julián Romero
4 000 Ft

Igény szerint általános illetve szakmai nyelvet is oktatok, kommunikatív módszerekkel és nyelvtani magyarázatokkal.

Beszédcentrikus spanyol nyelvóra nyelvtani rendszerezéssel

spanyol érettségi
B1, B2
Eperjesi Katalin
3 500 Ft

Magánóra

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Tóth Beatrix
6 000 Ft

Részletes bemutatkozóhoz és további információkért kérlek kattints ide: www.mivanveled.hu  

Spanyol tanulás blog

Instant tippek spanyol tanuláshoz

2019-07-05

Úgy érzed nem fog az agyad? Egy kis változtatással eredményesebbé válhatsz a spanyol tanulásban. Tippek következnek!

5 ingyenes app, amivel tökéletesítheted a spanyol tudásod

2019-04-12

A következő spanyoltanuló alkalmazásokkal garantáltan hasznossá tehetsz egy unalmas vonatutat, egy végtelennek tűnő sorbanállást vagy bármilyen olyan időszakot, amikor csak bámulnál ki a fejedből.

Spanyol alapfokú nyelvvizsga

2019-03-19

Mire jó a spanyol alapfok? Talán nem tekinted olyan nagy kihívásnak, azonban számos előnye van, amelyet kamatoztathatsz az életben. Íme, néhány közülük!