Mikor mit esznek a spanyolok?

2017-10-03

Spanyolországban az étkezések időpontja kissé eltér a megszokottól, hiszen a reggelit leszámítva mindent később esznek. Mikor mi kerül az asztalra?

Reggeli:

attól függően, kinek mikor indul a napja, már 6-7 óra között megejthetik. A spanyol reggeli jóval könnyedebb (és gyorsabb), mint például az English breakfast. A legtöbb spanyol beharap egy szelet pirítóst egy kis paradicsommal és egy csésze tejeskávéval. Van, aki a kávé mellé a kekszet vagy a churrost választja, ez utóbbi házon kívül eszik, mert nyilván egyik spanyol sem sütögeti otthon a forró olajban a kis forgácsfánkját hajnali hat órakor. A pékségek viszont reggelire bevették a kínálatba a churrost.

spanyoltanár étkezés nyelvoktatás
Tízórai:

napközben, általában 11 körül a spanyolok kicsit megállnak a munkában és kimennek a folyosóra vagy az iroda konyhájába kávézni egyet. Ekkora már eléggé megéheznek, ezért a szendvics, a pirítós itt is gyakori kísérő a kávé mellé.


Ebéd:

délután 2-3 között ebédelnek a spanyolok, de most már tudod, hogy azért, mert 11- kor szendvicset esznek. Még szép, hogy délben nem éhesek! Sőt, ha valakinek összefüggő munkanapja van, amely 8-15 óráig tart, nem ritka, hogy csak fél négyre jutnak ebéd közelébe. A magyar ebédhez képest az a legnagyobb eltérés, hogy nem jellemző a leves, inkább salátával indítanak. Szemet szúr azonnal a halételek és a tengeri herkentyűk intenzív jelenléte is: nincs olyan étterem, amely ne kínálna halat és tenger gyümölcseit a lehető legváltozatosabban elkészítve.


Uzsonna:

a spanyol gyerekek, miután hazaértek az iskolából, szívesen elfogyasztanak egy pohár kakaót kis keksszel vagy szendviccsel. A felnőttek is bekapnak valami harapnivalót 17 óra körül, hiszen még jó sok van a vacsoráig!


Vacsora:

bizony, a spanyolok többnyire este 9 és 10 között vacsoráznak! Az egészségükre azonban ez nem ártalmas, mert igazán könnyen emészthető vacsorát állítanak össze, ami párolt zöldségből, halból és húsból, valamint sajtból áll.


+1:

ott van még a számodra is ismerős étkezés, amit spanyolul „el resopón”-nak hívnak. Ez az a bizonyos hajnali evészet, amikor hazaérsz a buliból, de olyan éhes vagy, hogy képtelen vagy lefeküdni és a legnagyobb inkognitóban elcsensz valamit a hűtőből… :)

Válassz spanyol nyelvtanárt magadnak!

Magánóra

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Tóth Beatrix
6 000 Ft

Részletes bemutatkozóhoz és további információkért kérlek kattints ide: www.mivanveled.hu  

Spanyol nyelvóra

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Eperjesi Katalin
3 500 Ft

Spanyol nyelvóra

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Kovacs Anita
3 000 Ft

Spanyol és német nyelv tanítását,korrepetàlàst, közép/ emelt szintű érettségire, valamint nyelvvizsgàra  való felkészítést vàllalok.

Magánóra

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Mikó Nóra
3 000 Ft

Spanyoltanulás kellemes hangulatú órán, egyénre szabva

Spanyol nyelvoktatás

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Julián Romero
4 000 Ft

Igény szerint általános illetve szakmai nyelvet is oktatok, kommunikatív módszerekkel és nyelvtani magyarázatokkal.

Spanyol tanulás blog

Instant tippek spanyol tanuláshoz

2019-07-05

Úgy érzed nem fog az agyad? Egy kis változtatással eredményesebbé válhatsz a spanyol tanulásban. Tippek következnek!

5 ingyenes app, amivel tökéletesítheted a spanyol tudásod

2019-04-12

A következő spanyoltanuló alkalmazásokkal garantáltan hasznossá tehetsz egy unalmas vonatutat, egy végtelennek tűnő sorbanállást vagy bármilyen olyan időszakot, amikor csak bámulnál ki a fejedből.

Spanyol alapfokú nyelvvizsga

2019-03-19

Mire jó a spanyol alapfok? Talán nem tekinted olyan nagy kihívásnak, azonban számos előnye van, amelyet kamatoztathatsz az életben. Íme, néhány közülük!