5 ingyenes app, amivel tökéletesítheted a spanyol tudásod

2019-04-12

A következő spanyoltanuló alkalmazásokkal garantáltan hasznossá tehetsz egy unalmas vonatutat, egy végtelennek tűnő sorbanállást vagy bármilyen olyan időszakot, amikor csak bámulnál ki a fejedből.

1. Duolingo

spanyol_app.jpgA jó pár éve töretlen sikernek örvendő Duolingó a számítógépes játékok élményét ötvözi a nyelvtanulással, ugyanis a megtanult leckékért pontokat lehet gyűjteni, az alkalmazás pedig ezen kívül számon tartja, hogy mennyi időt töltöttél a nyelvtanulással, ezzel is ébren tartva a motivációdat, valamint ösztönözve téged a még magasabb szint elérésében. A Duolingo webes és mobilos formában is elérhető!

 

2. LyricTap

A zseniális Lyrics Training mobilos változatában a hallásértésedet trenírozhatod kedvenc spanyol nyelvű dalaid segítségével. A feladat mindössze annyi, hogy a kiválasztott dal klipje alatt megjelentő dalszöveget ki kell egészítened a felajánlott szavak valamelyikével, ha azonban rontasz, addig nem fut tovább a nóta, amíg rá nem jössz a helyes megoldásra. 

 

3. Spanish Injection 

A Spanish Injection-nel szerepjátékszerűen, egy választott karakter különböző interakcióin keresztül vehetsz részt egyszerű társalgási szituációkban. (Összesen 45-ben.) Az egymásra épülő beszélgetésekben neked kell összerakni a saját karaktered hiányos vagy kevert szórendű mondatait, de van, hogy írásban kéri a program a jó választ. Minden mondatot fel is olvas a program, így elősegítve az elhangzottak beépülését. Nyelvtan gyakorlásához nem ez a legmegfelelőbb program, ugyanakkor felvértez olyan szófordulatokkal, amelyek egy beszélgetés fenntartásában jól jöhetnek.

 

4. Fun Easy Learn

Ez az alkalmazás kifejezetten a szókincsbővítésre és az új szavak begyakorlására helyezi a hangsúlyt, hiszen a mintegy 6000 szavas készletet 140 témára lebontva gyakorolhatod. Előnye, hogy kis porciókban adagolja a szókincset.

 

5. Wlingua

A Wlingua átfogó nyelvtanuló alkalmazásával elsősorban az olvasott szövegértésedet és a nyelvtani ismereteidet teheted próbára, de a szókincsedet is javíthatod vele. A program a regisztráció után kitöltet veled egy szintfelmérő tesztet, hogy már az első feladatok kihívás elé állítsanak. A különböző blokkoknak része a szótanulás, az angol nyelvű nyelvtani magyarázat, az olvasott és a hallott szövegértés is, ha pedig ügyes vagy, különböző jutalmakban részesülsz, például hozzáférést kaphatsz a prémium tartalmakhoz.

Válassz spanyol nyelvtanárt magadnak!

Spanyol nyelvtanítás

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Paróczai Márta
3 500 Ft

Spanyol nyelvtanítás kezdőtől az abszolút felsőfokig, kicsiknek és nagyoknak. Nyelvvizsgára felkésztés. Általános és szakmai is (Gazdasági és turisztikai), egy nyelvű vagy két nyelvű nyelvvizsga, DELE. Közép és emelt szintű érettségére felkészítés. Társalgás.

Spanyol nyelvóra

spanyol általános
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Paróczai Márta
3 500 Ft

Spanyol nyelvtanítás kezdő szinttől az abszolút felsőfokig. Kicsiknek és nagyoknak. Nyelvvizsgára felkészítés. Szakmai is. Társalgás.

Spanyol tanulás blog

Instant tippek spanyol tanuláshoz

2019-07-05

Úgy érzed nem fog az agyad? Egy kis változtatással eredményesebbé válhatsz a spanyol tanulásban. Tippek következnek!

5 ingyenes app, amivel tökéletesítheted a spanyol tudásod

2019-04-12

A következő spanyoltanuló alkalmazásokkal garantáltan hasznossá tehetsz egy unalmas vonatutat, egy végtelennek tűnő sorbanállást vagy bármilyen olyan időszakot, amikor csak bámulnál ki a fejedből.

Spanyol alapfokú nyelvvizsga

2019-03-19

Mire jó a spanyol alapfok? Talán nem tekinted olyan nagy kihívásnak, azonban számos előnye van, amelyet kamatoztathatsz az életben. Íme, néhány közülük!